לתרומות מתנות לאביונים לחץ כאן

טלטול ספר תורה למבנה הסמוך לבית הכנסת

שלום וברכה!
בבית הכנסת שלנו נפתח חדר קטן נוסף לתפלה במבנה סמוך, אך נפרד לחלוטין מבית הכנסת. אמנם יש בו ספר תורה, אך ברצוני להוציא חד פעמי ספר נוסף מבית הכנסת הגדול לר"ח טבת בו מוציאים 2 ס"ת – האם הדבר אפשרי, או שזה נחשב כטלטול ס"ת (על כל דיניו), ועדיף לגלול בציבור את הספר הקיים. תודה!

תשובה:

שלום רב

נראה שיש להמנע מלהביא לשם ספר תורה. אף שכאשר הכל תחת קורת גג יש שנהגו להקל להעביר מחדר לחדר, כאן שצריך לצאת מהבנין תחת כיפת השמים, גם אם שני בתי הכנסת בחצר אחת יש להחמיר, בפרט שיש לכם שם ספר תורה וכל הענין הוא רק למנוע טורח לציבור.

מקורות:

על הוצאת הספר באותה חצר ראה עיקרי הד"ט סי' לד אות יג. על המקילים בחדר אחד לשני תחת קורת גג אחת, ראה הר צבי או"ח סי' עא ואשל אברהם בוטאשטש סי' קלה, וכ"כ עוד אחרונים, אולם לכתחילה יש לדאוג שיהיה ארון קודש עם ספר תורה בכל חדר, ראה שו"ת קנין תורה ח"ד סי' טז, תשובות והנהגות ח"ב סי' ז.