שימוש בדיאפרגמה לצורך מניעה

אני בת 33. יש לי שני בנים בני 8 ושנה ובת בת 6. עברה שנה אחרי הלידה ואני מבינה שכרגע, לפחות בשנה הקרובה (אולי שנתיים) אין ביכולתי שוב להיכנס להריון. אני מרגישה עומס רב על עצמי. בעלי כמעט ולא נמצא בבית, הורים שלי לא בארץ, חמתי בריאותי אשה מאוד חלשה. אין לי כל עזרה, כל הבית עליי ואני גם עובדת במשרה חלקיתת מאוד חשוב לי להיות לילדים אמא קשובה. אני מאוד רוצה עוד ילד, אבל פיזית ונפשית חייבת הפסקה.
אני שוקלת מניעה על ידי שיטת הפוריות הטבעית בשילוב דיאפרגמה וקוטל זרע. האם זה אפשרי?
לסירוגין – האם אני יכולה להיות עם בעלי רק בימים בטוחים לפי השיטה (למעט הנידה כמובן)?
תודה רבה!

תשובה:

שלום רב,

את יכולה לעשות מניעה באופן שאמרת. עם קוטלי זרע. לגבי דיאפרגמה, היו דעות בפוסקים אודות אמצעי מניעה זה. אבל מעדויות רבות (שאותם אסף בין היתר הרב מרדכי הלפרין בספרו רפואה כהלכה) עולה דעת הגרש"ז אוירבך זצ"ל היתה שדיאפרגמה אינה כמשתמש במוך קודם תשמיש (שיש דעות בראשונים ובפוסקים שזה בכל מקרה אסור). אלא מעמדו הוא כקוטלי זרע אחרים.

רוב נחת מהילדים!