האם אדם יכול להתפלל על עצמו שימות?

בוקר טוב כבוד הרב

האם אדם יכול להתפלל על עצמו שימות? מרוב הייסורים הנפשיים של המידות הרעות והחרדות והפחדים וכו' שהוא סובל במשך שנים?
והאם יש אפשרות להימנע מגן עדן/גיהינוום – פשוט איכשהו להיעלם מבחירה? לעל ידי תפילה או משהו?
אין סיבה לדאגה, אך זה מעניין אותי.
תודה רבה כבוד הרב

תשובה:

שלום ידידי,

בעיני דומה הדבר כאילו שאלת אם מותר ליהלומן לבקש שכל היהלומים והמרגליות שלו יעופו לים הגדול ויטבעו… לא נראה לי שיש יהלומן שיחתום על זה…

צריך לדעת שהכל לטובתנו, ואפילו אדם שחוטא ומגיע לגהנום, סופו לנחול חיי עולם הבא, אחרי הזיכוך שהוא נצרך לו, כך שהחיים שלנו הם פיס כל רגע, הבעיה היא שאנחנו לא יודעים להעריך מה זו ברכה, תפילה, תפילין וכ', כל מעשה של יהודי הוא נצח נצחים, כל נסיון וכל יסורים הם יהלומים ומרגליות, אבל אנחנו לא מספיק מודעים לכך….

מוטב להתפלל שנדע להבין ולהכיר טוב יותר את העולם הזה, ונשמח בו!

שבת שלום.