בשק קר שנוגע בכלי / חלב נכרי

שלום הרב !
1)בשר (קר) שנגע בכוס פלסטיק או בכפית חד פעמית האם הכפית או הכוס נעשים בשריים? (יש שמנוניות)
2)ניגש אלי תלמיד עולה מצרפת שהוא שואל כך:
כשהוא היה בצרפת הוא חשב שאסור לאכול חלב נכרי ואבקת חלב נכרי , כשבא לארץ ללמוד הוא הבין שמותר וזה לא אסור.
בשבוע הקרוב הוא חוזר לצרפת לביקור והוא רוצה לעשות התרת נדרים בכדי שיוכל לאכול ולשתות שם אבקת חלב נכרי וחלב נכרי.
האם הוא צריך לעשות התרה?

תשובה:

שלום רב

אם יש שמנונית זה בשרי, תרחץ אותם היטב ויהיו פרווה.

אינני יודע איך הבין זה מותר?.. אף שיש שצידדו להתיר בשעת הדחק כאשר מדובר בחלב הבא ממפעל מסודר הנתון תחת פיקוח ממשלתי, למעשה התקבל ההיתר רק לגבי נשים הרות כשאין חלב אחר, או ילדים קטנים וחולים. ראה כאן בהרחבה ובתגובות.

כמו כן חשוב מאוד לציין! הואיל וכאמור נתקבל הדבר לאיסור, לא קיים בשוק שום מוצר בכשרות מהודרת שיש בו חלב נכרי או אבקת חלב נכרי! והואיל ואין לצרוך שום מאכל שאינו נתון תחת כשרות מהודרת, השאלה אינה רלוונטית בכלל.