ברכת שהחיינו למי שכבר בירך בהדלקת בית הכנסת

שלום רב, כגבאי בית הכנסת אני מדליק חנוכיה לאחר תפילת ערבית עם ברכה ולהבנתי גם בבית אני מדליק עם ברכה.
השנה נר ראשון במוצש"ק כך שאת הברכה הראשונה שהחיינו אני אומר בבית הכנסת, האם גם בבית עלי לומר שהחיינו או שמכוון שכבר אמרתי אינני אומר, יצויין שאני אשכנזי

תשובה:

שלום רב

אם יש לך בני בית היוצאים ידי חובה בברכותיך [אשה או בנות, הבנים מדליקים בעצמם] אתה מברך שוב בבית כדי להוציא אותם ידי חובה. אבל אם אין לך בני בית, בבית אתה מברך רק להדליק נר וכו', אבל לא שהחיינו ושעשה ניסים שהן ברכות על היום ועל הנס ולא על ההדלקה עצמה.

מקורות:

ראה משנה ברורה סי' תרעא ס"ק מה, ושו"ת התעוררות תשובה ח"א סי' קג.