קבלת שבת בעת פעילות מבצעית

שלום רב
חייל במהלך פעילות מבצעית, המתחיל כמה שעות לפני שבת וממשיך אל תוך השבת,
כיצד יש לנהוג בזמן כניסת השבת לעניין קבלת שבת וכו'?
כנ"ל בצאת השבת, לעניין הבדלה בפה?
תודה ושבת שלום

תשובה:

שלום רב

לא הבנתי את השאלה, מדוע שלא יקבל שבת בפה? אלא שכמובן מוטב שיקבל שבת כמה שיותר מאוחר, רגע אחד לפני השקיעה ולא יותר, לקיים את המינימום של תוספת שבת, כדי שלא לחלל את השבת בחינם אף שזה לצורך פיקוח נפש. כמובן פעילות שאינה פיקוח נפש אסורה בשבת. במוצאי שבת יאמר ברוך המבדיל בין קודש לחול בין אור לחושך בין ישראל לעמים ברוך המבדיל בין קודש לחול.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. הכוונה היא שמא עדיף לא לקבל בפה כלל ולא להוסיף מחול על הקודש כדי לא להרבות בחילול שבת.
    ולגבי מוצש, אם חובה להקפיד ולהבדיל מייד (ומה אם לא יבדיל, חילל שבת?)

  2. תוספת שבת היא חיוב, והפעולה נעשית בהיתר לפיקוח נפש, לכן אמרתי למעט ככל שניתן ולסמוך על השיטות שתוספת שבת זה אפילו רגע קל ממש. ברור שמיד בצאת השבת יש לומר ברוך המבדיל, שהרי אסור לעשות מלאכה לפני שמבדילים בפה, זה לא חילול שבת שכן השבת כבר יצאה, אבל זה איסור דרבנן לעשות מלאכה לפני הבדלה.