יחוד בנוכחות ילד

שלום כבוד הרב,

האם מותר לאישה להתייחד עם איש בביתה כאשר בנה בן ה- 11.5 נוכח בבית אבל לאו דווקא בחדר? שנית האם היות הילד מוגבל בתנועה (הוא עם גבס על כל הרגל) משפיעה על הפסיקה הנ"ל? שלישית, האם הילד צריך להיות ערני באופן מלא על מנת שייחשב כשומר?

תודה מראש.

תשובה:

שלום רב

כאשר יש ילד בגיל הזה בבית הוא בהחלט שומר, ראי כאן בהרחבה, אבל רק אם יש לו יכולת טכנית ללכת מעט [אפילו אם הוא מוגבל], והוא אינו ישן לגמרי [בזמן שינה צריך שני שומרים]. מה שקצת אינו עירני יש להקל. בשעת הדחק ממש יש להקל שגם אם אינו יכול ללכת בעצמו, אבל ברגע שהוא קורא לך המצב מחייב לגשת אליו מיד, זה גם יחשב לכל הפחות כפתח פתוח לרשות הרבים. ראי כאן בענין זה.