אזכרה בשנה ראשונה כשהפטירה בשנה מעוברת

בס"ד
שלום רב, חמי ז"ל אשכנזי, נפטר ב-ד' בשבט בשנה שעברה (שנה מעוברת) – מתי יש לערוך אזכרה(ות)?

בתודה מראש,

תשובה:

שלום רב

למעשה יש מנהגים חלוקים בין פוסקי אשכנז אם העיקר הוא ב12 חודש כפשטות לשון השו"ע או שהעיקר ביום הפטירה, אין בזה הכרעה ברורה וגם בין ספרי הליקוטים ראיתי בזה דעות חלוקות, בס' פני ברוך נוקט לעיקר ב12 חודש – ד' טבת, ואילו בקיצור דברי סופרים נוקט שהעיקר ב13 חודש, למנהג הספרדים העיקר ב12 חודש כמובא ברב פעלים ח"ד סי' מא, ואני חושב שכך ראוי גם לבני אשכנז אלא שכפי שמובא שם ברב פעלים, ראוי לעלות גם ב13 חודש.