נטילת ידים למי שקם לפני עלות השחר

בס"ד
שלום לכבוד הרב

רציתי לשאול האם אדם שקם לפני עלות השחר ונטל ידים צריך לאחר עלות השחר ליטול ידים שוב ??
תודה רבה על המענה

תשובה:

שלום רב

היות ויש ספק אם הלילה גורם לטומאה או השינה, יש ליטול ידיו שוב, וכדי שיוכל לברך על נטילת ידים, ילך קודם לשירותים, שאז מחמת שידיו אינן נקיות לתפילה לכל הדעות יוכל לברך על הנטילה הזו, ולא יברך על הנטילה שעשה כשקם, כיון שהיא מרוחקת מהתפילה, ויש חשש שיזדקק שוב לשירותים לפני התפילה ואז נמצא למפרע שברכתו היתה לבטלה, כיון שלא היא זו שגרמה לנקיות לתפילה.

מקורות:

ביאור הלכה תחילת סי' ד.