מה הסטטוס של אישה שהתגרשה בגירושין אזרחיים

שלום.
שמי == והתחתנתי לפני 12 שנה בארגנטינה בנישואים אזרחיים ונולדו לי 2 ילדים.חזרתי עם בעלי לארץ ולאחר כמה שנים החלטנו להתגרש.נסענו שוב לארגנטינה והתגרשנו שם בגירושים אזרחיים.
לאחרונה הכרתי בן זוג מסורתי שטוען שהגירושין שלי לא תופסים מבחינה הלכתית ואני עדיין נחשבת אשת איש. הייתי שמחה לקבל תשובה מה הסטטוס שלי מבחינת ההלכה ומה צריך לעשות.
תודה

תשובה:

שלום רב,

לפני קרוב למאה שנה היה פולמוס גדול בפוסקים האם יש לחשוש לנישואין אזרחיים כאילו זה כמו קידושין או לא. הלכה למעשה קבעו הפוסקים שלכתחילה ראוי לדאוג לכך לקבל מהבעל גט כדת וכדין. אלא שאם הבעל מסרב או שהוא נעלם ולא ניתן למצוא אותו מתירים לאישה להנשא למרות שאין לה גט מבעלה. לכן אם הגרוש משתף פעולה את יכולה לסדר גט כדת וכדין, ובכך תהיי לכתחילה גרושה על פי כל דין. את יכולה לפנות לבית הדין האזורי הסמוך למקום מגורכם ולבקש שיסדרו לך גט.