תבנית חד פעמית בטוסטר שהיה טרף

לילה טוב כבוד הרב
לגבי שאלתי הקודמת,
אני רוצה לקנות כלי בישול, ואני רוצה כלים שאני יודע שאוכל להגעיל אותם ללא בעיה, אני יודע שעם טפלון יכולה להיות בעיה.
מה אני יכול בוודאות להגעיל במים רותחים אם אצטרך? נירוסטה בסדר? כולל נירוסטה מצופה?
2. כבוד הרב, האם אני יכול במקום לקנות טוסטר אובן חדש, להשתמש בישן של ההורים שלי לאחר שיעבור הכשרה (הם לא משתמשים בו ואין לאמא בעיה עם זה), רק במקום לקנות תבנית חדשה (יכול להיות שמצאתי כזאת באיזה 45 ש"ח +- תלוי בגודל אם מתאים, ואולי צריך להוסיף על משלוח), אך במקום לקנות, פשוט לשים על הרשת שאי אפשר להכשיר, לשים עליה תבנית אפיה חד פעמית ולבשל שם?
כך או כך נסתדר, מקסימום אקנה, אומנם אני מנסה לחסוך בע"ה אך בסדר, לא אפסיד מלעשות את רצון ה'.

תודה רבה כבוד הרב, שבוע טוב

תשובה:

שלום רב

  1. סיר נירוסטה תוכל להגעיל ללא חשש.
  2. תזרוק את התבנית, את הרשת ואת התנור תנקה היטב ותפעיל על חומו המרבי כשהוא ריק חצי שעה, ואחר כך תוכל להשתמש שם עם תבניות חד פעמיות.

בהצלחה.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. תודה רבה כבוד הרב!

    אני מנקה עם סקוץ' עם סבון כלים, אם נשארים לכלוכים בצבע כלשהו ממשהו שכנראה בישלתי בעבר והתפזר לכל עבר, האם אפשר בכל זאת להשתמש בטוסטר?
    המקסימום מעלות שיש בטוסטר הזה לפי מה שכתוב זה 250 מעלות, ויש לו גם חלקי חימום למעלה ולמטה.
    כאשר מנקים יותר חזק הלכלוך יורד, אך לא הכל ירד, אולי מה שלא ירד צריך לנקות חזק יותר. גם יכול להיות שישארו איזה לכלוכים קטנים במקומות שקשה להגיע אליהם.
    1. חייב לנקות חזק יותר? 2. ומה אם לא ירד, אפשר להשתמש? 3. ומה לגבי לכלוכים קטנים שקשה להגיע אליהם?

    הרבה תודות כבוד הרב, ישר כוח.