קטן שחטא האם חייב לחזור בתשובה?

שלום רב,
בננו בן שש וחצי שואל שאלה :
היות שחכמים מלמדים שאדם עד גיל עשרים לא מענישים אותו מין השמיים והמשיח לפי הריח ידע במי יש עוונות, האם המשיח ידע (יריח) אדם שעוד לא הגיע לגיל עשרים שיש בו עוון.
תודה רבה

תשובה:

שלום רב

זו אכן שאלה חכמה, ובעזרת ה' יגדל ויצמח לתלמיד חכם גדול!

למעשה בדברי הרמ"א באו"ח סי' שמג מבואר שגם קטן שגזל או היכה את אביו חייב לעשות תשובה, כלומר אף שאינו בר עונשין מכל מקום החטא הוא חטא והוא פוגם בנפש וצריך כפרה ובודאי ידע המשיח להבחין בכך במהרה בימינו. וכן מבואר בס' חסידים סי' תרצב, שבות יעקב ח"א סי' קעז, שו"ת יהודה יעלה ח"ב אבהע"ז סי' סז, שו"ת משכנות יעקב אבהע"ז סו"ס מז, ועוד רבים.

רוב נחת וכל טוב!