צדקתך בתפילת מנחה כשיש חתן בבית הכנסת

בס"ד,
מה הדין באמירת "צדקתך" בתפילת מנחה כשיש חתן בתוך שבעת הימים שלו בבית הכנסת ?

תשובה:

שלום רב,

כתב המחבר סי' רצב סעי' ב': "אומרים צדקתך ואם חל בו יום שאילו היה חול לא היו אומרים בו מנחה נפילת אפים, אין אומרים צדקתך". לכן כתב בספר ליקוטי מהרי"ח שאם יש חתן בבית הכנסת לא אומרים צדקתך שהרי בחול לא היו אומרים חתנון. ומקורו הוא בספר מהרי"ל בהלכות נישואין. ובספר ילקוט יוסף שבת סי' רצב עמוד תשג הביא בשם אביו מרן הגר"ע שאם החתן נמצא בבית הכנסת אומרים צדקתך במנחה. ואח"כ הביא שיש חולקים.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. משמע קצת מהתשובה שזה מחלוקת ספרדים אשכנזים יש להדגיש לענ"ד שהכה"ח על השו"ע הנ"ל (רצב,ב) כתב שהמנהג שלא לומר וע"פ זה ביאר מדוע לא אומרים אף בבית האבל ואין זה אבילות בפרהסיא שהרי גם ביום המילה ובבית חתנים אין אומרים, אשריכם תלמידי חכמים.

  2. לא הבנתי איך הבנתם שזו מחלוקת אשכנזים ספרדים… אני מתנגד לתפיסה שכאשר רב אשכנזי אומר משהו זו הלכה לאשכנזים וכשרב ספרדי אומר משה8 זו הלכה לספרדים… אם המחלוקת היא בגלל המנהגים השונים זה אכן נכון, אבל לפעמים זו מחלוקת בגוף הסוגיא ומה משנה מאיזו עדה הרב?