מאכלים תחת עגלת תינוק

ילד קטן שישן בעגלה ומתחתיה היה דברי מאכל האם מותר לאכול את זה

תשובה:

שלום רב.

יש שמקילים בתינוק יותר מבאדם מבוגר, ובפרט בסל העגלה – שהמאכלים אינם על הריפה ואינם נמצאים תחת מיטה הראויה לתשמיש המיטה. ויותר יש להקל בכך בתינוק קטן ביותר שלא מקפידים על נטילת ידיו.

מקורות:

ראה שערים המצויינים בהלכה סי’ לג קו”א ס”ק ה, שו”ת לבוי מרדכי מהדו”ת יו”ד סי’ יט, שו”ת מנחת יצחק ח”ד סי’ קיז, ושו”ת אז נדברו ח”ז סי’ עב.