כמה שאלות בענייני שדכנות

שלו' וברכה.
א. האם טוב לבקש דמי שדכנות או עדיף לעשות זאת בתור גמילות חסדים?
ב. ארגון שאוסף נתונים מהרבה שדכנים ומציע הצעות- איך מתחלקים דמי השדכנות?
ג. האם מותר להעביר כל מידע על המועמדים בין שדכנים ללא ידיעת המועמדים?
תודה רבה, תזכו למצוות.

תשובה:

שלום רב,

א. זה שיקול שלכם. ברור שלעשות זאת ללא לקחת דמי שדכנות זו מצווה גדולה. אבל אין כל ספק שזה מצווה חשובה לעסוק בזה גם אם לוקחים דמי שדכנות המגיעים לכם על פי כל דין והיגיון.

ב. אם האירגון רק אוסף את הנתונים מהשדכנים ועושה את השאר בעצמו, הוא רשאים לקבל את כל דמי השדכנות לעצמם. אלא אם כן אחד השדכנים יתנה את מסירת המידע שלו תמורת כסף וכד'.

ג. מותר להעביר מידע. הבחורים והבחורות גם הם רוצים את העברת המידע הזה שבסופו של דבר מועיל להם.

שיהיה בהצלחה