בורר בקערה / מה הוא לשון הרע?

שלום הרב!
1.בעניין בורר ישנו איסור בררה בתמחוי(מדרבנן) רש"י פירש תמחוי=קערה גדולה. ולא זכיתי להבין איך קערה גדולה יש בה דרך ברירה כעין כלי?(איך בוררים בתמחוי?)
2.בעניין לשון הרע- ישנו שיעור מידי שישי. מארגן השיעור אמר לחבירו שבשישי הזה בגלל מזג האוויר כמה חברה לא יבואו (הוא לא אמר שמותיהם אך במחשבתו עלה מי יתכן שלא יבוא) האם יש בזה לשון הרע?

תשובה:

שלום רב

יש הבדלי משקל בין הפרי לקליפה, וכאשר אתה מנענע את הכלי שבתוכו התבואה הם נפרדים.

אם לא אמר שמות מה שייך כאן לשון הרע? מחשבה בלב אינה לשון הרע, סיפור לאדם אחר הוא לשון הרע. מלבד זאת אני לא בטוח שזה נקרא גנאי, טבעי שכאשר יש מזג האויר סוער ההשתתפות דלילה יותר.

יום נעים.