עלייה לקבר ביום שישי

בס"ד
כאשר יום השנה, ירצאייט, חל בשבת, והמשפחה מקדימה את האזכרה ליום חמישי בערב ולפני כן אחה"צ עולים לבית העלמין, האם יש מניעה לעלות שוב למחרת ביום שישי לפני חצות, והאם יש הבדלי מנהגים בכך בין אשכנזים לספרדים.

תשובה:

אין כל מניעה, אדרבה עיקר הזמן הוא ביום שישי לפני חצות, שהוא סמוך יותר ליארצייט [ראה ס' פני ברוך שהביא בזה מנהגים חלוקים, יש שעולים בשישי ויש בראשון, וכתב שאין הכרעה בין שני מנהגים אלו].