כשרות

שלום לרבנים חברי בית.ההוראה שליט”א,

שאלה בדיני כשרות.
במשרדי מכונת קפה של דלונגי דולצ גוסטו, אליה אני מקפיד להכניס רק קפסולות קפה בהכשר.
בשגגה, הכנסתי קפסולה משומשת שהייתה במכונה כזו אחרת, כאשר המשתמש בה אינו מקפיד על כשרות, וכאשר איני יודע להגיד אם הקפסולות אשר היו בתוכה הינן כשרות, אם לאו , שכן, ישנן קפסולות בטעמים שונים, שוקו, קפסולות אבקת חלב וכדומה..(יתכן שהן היו בלי הכשר, אך איני יודע להגיד אם בהכרח זה אומר שהן לא כשרות).
הקפסולה מוכנסת למעין מגירה, ומנוקבת על ידי מחט, ואז ישנו מעבר של מים חמים.
בזמן האחרון,במכונה השנייה, נעשה שימוש רק בקפסולות כשרות, אולם השאלה היא האם במציאות שעשיתי שימוש בקפסולה שהייתה במכונה השניה כאשר עברו דרכה מים חמים צריך לחשוש לכשרות המכונה, או שמדובר בחשש רחוק?

תודה רבה מראש ושבוע טוב ומבורך

תשובה:

שלום רב

אם בזמן האחרון השתמשו רק בקפסולות כשרות, לחשוש שנשאר שם משהו מזה זמן רב שלא עבר עם המים ובדיוק עכשיו עבר, וגם זה רק ספק האם בכלל היה שם פעם משהו לא כשר, נראה לי רחוק מאוד.