לתרומות מתנות לאביונים לחץ כאן

אדם שמחל על פגיעתו האם צריך לומר לחברו

בין אדם לחברו-
בסיטואציה מסויימת נפגעתי מצורת התנהגות של בני משפחה מסויימת, הם לא יודעים שנפגעתי מהם או שלא נותנים ראש לחשוב אולי יתכן שצורת התנהגותם גרמה לי לפגיעה. ואני נפגעתי מאוד והדבר מלווני כבר תקופה. האם צריך ליידע אותם בדבר הפגיעה על מנת שיפייסו? (אני מתביישת להגיד משום שאני טיפוס פגיע ויתכן שמישהו אחר בכלל לא היה נפגע מכך. מדובר במשהו גבולי מבחינת פגיעה. לכן יתכן שהם רק יראו אותי שלילי יותר אם אספר. מצד שני אני צרובה מהפגיעה.)
לכן אני שואלת מבחינה הלכתית נטו איך צריך לנהוג בכזה מקרה. כמובן שאמרתי בפה מלא שאני מוחלת, וניסיתי לדונם לכף זכות במחשבתי. אך מבחינת התחושה אין מחילה שלימה.

תשובה:

שלום רב,

אם את מוחלת להם על הפגיעה אין טעם לומר להם. שהרי מחלת להם, אולם אם את סבורה שלא מחלת להם בלב שלם, ואם תאמרי להם והם יתנצלו המחילה תהה בלב בשלם בודאי שראוי לומר להם כדי שלא יכשלו בבין אדם לחברו. ובכל קרה העדיפות היא למחול להם בלב שלם ובכך להמנע מלומר להם.יש אנשים שלא אהבים חברים פגיעים יותר מדי… ואני בטוח שהם ממש לא התכוונו לפגוע.

שבת שלום