נטילת ידים במים חמים

בס"ד
מה הדין בנטילת ידיים לפני המוציא במים שהיד סולדת בהם מרוב הקור ?
מתי אסור לטול ידיים במים חמים מאוד ?

תשובה:

שלום רב

אין בעיה ליטול ידים במים חמים, ובלבד שזה אפשרי , לא מים שהיד סולדת בהן… אבל יש להזהר שלא לחמם את הידים בספל לפני הנטילה מחשש שעל ידי כך יחשבו כמים שנעשתה בהן מלאכה. ראה משנה ברורה סי' קס סעי' ב.

הצטרף לדיון

3 תגובות

  1. מותר. בשבת צריך להזהר מאיסור בישול, כלומר לערב את המים הקרים רק בכלי שני ולא לערות ישר מהמיחם על מים קרים.