לתרומות מתנות לאביונים לחץ כאן

ברכה על הדלקת נרות – מתי?

בס"ד
שלום רב חודש טוב
ידוע לכולנו שמנהג בנות אשכנז, להדליק נרות שבת קודש ואז לברך ובברכה מקבלות עליהן את השבת . ומנהג בנות ספרד קודם לברך ואז להדליק.
ישנם רבנים ספרדים שמפרסמים הלכות יומיות בסמסים וכותבים בנות ספרד חייבות לברך קודם ההדלקה וטוב שגם בנות אשכנז יעשו כך . וראוי שישנו מנהג אבותיהן וינהגו כבנות ספרד בעניין הדלקת נרות.
כיצד יש להתייחס לסמסים אלו ? יש אמת בדברים אלו ?

תשובה:

שלום רב

אסור להתייחס לאנשים ששולחים הודעות עם הלכות משובשות! זה סתם מבלבל! יש לנהוג כמנהג כל הדורות ולא לשנות. ואגב המנהג הרווח אצל בנות ספרד היה בזה כבנות אשכנז, ר’ בבן איש חי שנה שניה פרשת נח סעיף ח, כף החיים סי’ רסג ס”ק לד, אור לציון ח”ב סי’ יח סעיף ג [ושם כתב שאם אין לה מנהג אבות בזה עדיף שתברך ואח”כ תדליק] וכן האריך בזה הגאון רבי י”ח סופר שליט”א בספרו מאמר יעקב סי’ כב. אלא ששיטת הגר"ע יוסף היתה לשנות מהמנהג הותיק.