מסיבת מרעים באבלות

האם ניתן ללכת לבתים של אנשים לא אבלים במהלך השלושים? אבי נפטר ואמרו לי שאסור

תשובה:

שלום רב

אין כל איסור להכנס לבתים של אנשים אחרים, זו סתם אמונה טפלה… באופן כללי בכל שנת האבל כחלק ממנהגי האבלות, יש איסור על מסיבת מרעים כמבואר בשו"ע סי' שצא, ולכן אין לבקר אצל חברים אפילו ללא סעודה אלא רק במיני מתיקה כמו שרגילים, אלא אם כן אלו אנשים שאתם רגילים לבקר אצלם תמיד בחג וכאשר נמנעים מכך זה כמו אבלות בפרהסיה שאסורה בחול המועד וכיוצא בזה [ט”ז סי’ שפה סעי’ ה, ובנין עולם יו” סי’ סב בדעתו]. בימי חול בכל מקרה אין לבקר ביקורי שמחה.