מי סבון לנטילה / סמבוסק

שלום וברכה, נא לענות לפי שיטת הרב עובדיה יוסף זצל
מה הדין לנטילת ידיים לסעודה כאשר יש בנטלה קצת מי סבון?
2. מהי ברכת סמבוסק ממולא בירקות שנאפה בתנור? האם יש חילוק האם הסמבוסק עשוי מבצק עלים?

תשובה:

שלום רב

  1. אם מדובר במעט סבון והמים לא נשתנה מראיתם זה בסדר, ראה משנה ברורה סי' קס ס"ק יב.
  2. הברכה היא מזונות, ראה שו"ע סי' קסח סעי' ז לענין מאפה ממולא שהוא בכלל פת הבאה בכיסנין שברכתו מזונות.

הצטרף לדיון

4 תגובות

  1. כשהוא מטוגן הוא ודאי מזונות, כשהוא אפוי תלוי בתכליתו, לדעתי הוא לא יותר עשוי לשובע ממנה פיצה… אבל אם באמת נעשה תמיד לשובע זה תלוי במחלוקת שהביא המשנה ברורה בסו"ס קסח ויש להמנע מלאכול שלא בסעודת פת.

  2. מחילה מכבוד תורתו. לא הצלחתי להבין מה הלכה למעשה? מלכתחילה שאלתי על סמבוסק שנאפה בתנור ולא מטוגן. מה לעשות לדעת הרב עובדיה זצ"ל? בהתחשב בלינקים שצרפתי בהודעה הקודמת. האכילה היא ללא פת.

  3. אינני יודע את דעתו של הרב עובדיה והלינקים הללו אינם אמינים עלי, יש בעיה כללית בכל מיני המאפה הגדולים שלא ברור האם הם נחשבים כדבר הנאכל לשובע או כדבר הנאכל לתענוג, אני לא אוכל גם מנה פיצה שלא בסעודת פת, ראה תשובות רבות שכתבתי באתר בענין [תעשה בחיפוש ברכה על פיצה] וכך גם בסמבוסק אפוי. אבל אני יודע שרבים מברכים מזונות כאשר זה נילוש במי פירות, ראה בתשובותיו שלא הבנתי את החילוק, כיון שסוף סוף זה גם ממולא והשאלה היא האם זה נאכל לשובע. לכן, עצתי סמבוסק אפוי לאכול רק בסעודת פת או לאכול כמות של קביעות סעודה ולברך המוציא.