סיר שהתבשל בו בשר מכשרות מפוקפקת

שלום.
אנו מקפידים מאוד בבית לסמוך על הכשרים מסוימים, השתמשתי עם כלים שלי וכן בישלתי בסיר שלי בשר מכשרות שאנו לא אוכלים כלל אפילו בדיעבד בשביל מישהו אחר, מה לעשות עם הכלים כדי שנוכל להשתמש בהם שוב בבית?

תשובה:

שלום רב

אם מדובר במשהו מפוקפק כל כך שאצלך הוא בחזקת ספק טריפה אתה יכול להכשיר את הסיר על ידי הגעלה, קח סיר גדול יותר תמלא אותו מים עד שפתו ותרתיח, וכשהאש דולקת והמים מבעבעים תכניס לתוכו את הסיר שנטרף [לא צריך שיכנס כולו יחד] תשהה מעט כדי שלא ירדו הבעות של הרתיחה, ואחר כך תרחץ במים מהברז. כמובן שני הסירים יהיו לאחר 24 שעות ללא שימוש ונקיים לגמרי. אולם אם מדובר בכשרות סבירה אלא שאתה מחמיר לא לאכול ממנה, תמתין 24 שעות ואתה יכול להשתמש בסיר. לאחר 24 שעות המאכל שהתבשל בסיר בלאו הכי לא יאסר, אלא שחכמים חייבו הכשרה "שאינו בן יומו אטו בן יומו" וזה לא צריך לחשוש במקרה זה [אם אתה רגיל לטגן בסיר הזה בצל יש יותר ענין להחמיר, בודאי אם אתה אשכנזי].

הצטרף לדיון

תגובה 1