מה עושים עם ילדה שגונבת?

שלום
מה לעשות עם ילדה בכיתה ב שכל יום מביאה חפצים של ילדות אחרות (סוחבת) ?

תשובה:

שלום רב

בדרך כלל ילדה ש"גונבת" זה בא לה מתוך חסך רגשי מסויים, ולא מתוך רצון כלכלי לגנוב. כדאי מאוד לבדוק אם היא לא לחוצה ממשהו, אם אין בבית אוירה של לחץ כספי, אולי יש לה לחץ חברתי מסויים, ולנסות לעשות שינוי. כמובן שבמקביל יש להעמיד את הילדה על חומרת הענין, ולהסביר לה שאם זה יתגלה בבית הספר יהיה לה לא נעים, כמו בכל דבר שמאל דוחה וימין מקרבת, להציב גבולות על עצם המעשה, ובמקביל לבדוק את שורשיו, ולתת לה תחושת בטחון שיש הכל ובשפע והרבה אהבה ללא גבולות.

אם התופעה ממשיכה יש לשקול טיפול רגשי מקצועי.

בשורות טובות.