ויטמינים ללא הכשר

שלום, אדם שסובל מפצעים בפה ( פצעים שחוזרים) , לפי מחקר נראה שישנם ויטמינים שממליצים לקחת בכדי שהפצעים יפסקו, הבעיה שלא כתוב על הויטמינים הכשר, (אגב, שה לא בא קפסולת נוזל, אלא זה כמו כדור), השאלה היא האם מותר לקחת ( ואף על פי שאולי יש בזה חש כשרות אבל זה שינה צורתו וטעמו נפגם) ? אם הרב יכול גם לתת לי מקורות שאני אראה לו. תודה רבה . אגב האם צריך אישור רופא או מחקר אישי זה מספיק להתיר אם בכלל אפשר

תשובה:

שלום רב,

מותר לקחת לכתחילה. אין לכדורים אלו טעם בכלל.  וגם הם נלקחים בבליעה. עיין הלכות מאכלות אסורות

הרב יוסף זריצקי