לתרומות מתנות לאביונים לחץ כאן

פדיון הבן אחר הפלה של הריון דמיוני

יש מושג של הריון דמיוני, דהיינו בלי עובר ובלי איברים, ואז הרופא עשה ניקוי הרחם, שמגרדים כותלי בית הרחם בניתוח עם הרדמה.
האם בתהליך זה מאבדת האשה את ההגדרה של פטר רחם לענין פדיון הבן, לגבי ההריון הבא אחר תהליך זה?
תודה רבה ואשמח לקבל מקורות

תשובה:

שלום רב,

היריון דימיוני אינו היריון באמת אלא שהגוף מזהה מבחינה הורמונלית היריון. האפשרות שלא יהיה פדיון הוא רק באופן שיש איזה עובר וצריך שיהיה לפחות ריקום אברים לכן צריכים להמתין ארבעים יום. כלומר, בלי אברים בלי כלום, עם גרדה כזו או אחרת ברור שהבא אחריו הוא פטר רחם גמור.