עליה לבית העלמין גם ביום השנה

אנחנו משפחה אשכנזית. אבא נפטר בל׳ בחשוון שנה שעברה. את האזכרה עשינו בל׳ בתשרי. אמרתם לנו שנהוג גם לעלות בתאריך המקורי לבית העלמין , ולא אומרים קדיש. שאלתי אם אומרים תפילות מסוימות. ואם כל איזה?.

תשובה:

שלום רב,

אכן ראוי לעלות לקבר גם ביום השנה (ביום רביעי כט חשוון). ולומר קדיש (לא יודע מדוע כתבתם לא לומר קדיש).

לגבי התפילה שאומרים בבית הקברות ראה כאן.

בהצלחה

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. מאת הרצל דוד:
    03/11/2016 בשעה 9:19 pm
    האם גם בכט׳ בחשוון, אנחנו רק עולים לקבר או גם אומרים קדיש?.

    מאת רבני בית ההוראה:
    03/11/2016 בשעה 10:48 pm
    רק עולים לקבר.