כניסת אישה עם תינוק לבית קברות בלוויה

שלום,
האם אישה עם תינוק (כבן שנה) יכולה להיכנס לבית הקברות בלוויה (של סבתא שלה). אם אפשר לענות בקרוב. הלוויה היום בצהריים

תשובה:

שלום רב

אין כל בעיה להכנס עם תינוק לבית הקברות, המנהג להמנע רק בהריון או בזמן מחזור. אם יש היכן להשאיר את התינוק זה עדיף, כיון שבאופן כללי בבית קברות יש טומאה ועל פי הגר"א יש להמנע מלהכנס שם ככל שניתן, אבל אם אין אפשרות זה בסדר גמור.

בשורות טובות.

הצטרף לדיון

5 תגובות

  1. בס״ד
    לכבוד הרב
    נפטר אדם בקהילתנו שמוגדר כמת מצווה (אין לו שום קרובים) וביקשו ממני להגיע להלוויה
    לא הייתה לי אפשרות להשאיר את בני בן 4 חודשיים עם אשתי ואם רציתי ללכת הוא היה חייב לבוא איתי
    אחרי שמצאתי את התשובה למעלה של הרב שאין בזה איסור מן הדין הנחתי הייתה שהדבר הנכון להביא אותו ולהשתתף במצווה גדולה זו שכן ״שומר מצווה לא ידע דבר רע״
    אכן אחרי שיצאתי מבית הקבורות הוכיח אותי אדם (שאינו תלמיד חכם) שלא נכון עשיתי ואסור לפי ההלכה להכניס תינוקות לבית הקברות. שלמדתי הלכות שמחות בישיבה איני זוכר מקור כזה
    האם יש איזה מקור הלכתי לטענתו? והאם נהגתי נכון?

  2. אין איסור להכניס ילד לבית העלמין, רק נכון הדבר שמי שאין לו צורך להיות שם עדיף שלא יהיה שם, לכן אולי אם זו מצוה שאפשר לעשותה על ידי אחרים, כלומר יהיו אנשים אחרים שניתן לבקש מהם לבוא, אין צורך להכניס לשם את הילד. אבל ככלל אתה צודק.

  3. שלום הרב בני בדיוק בגיל הזה (4 חודשים) ומשפחתי הפצירה בי להביא אותו לאזכרה ונכנסנו איתו ממש ליד קבר הסבא ז"ל
    אני מאוד מאוד מודאגת וחוששת לתינוק שלי עכשיו
    נטלתי לו ידיים. מה עוד אני יכולה לעשות?