האם מותר לי להעלים מידע מרשויות קנדה על מנת להמשיך לקבל קצבה?

שאלה:

יש לי אזרחות קנדית ואני מקבל קיצבאות מקנדה כל חודש.

כרגע התחלתי לעבוד במשרה כאן בישראל ואם אני מדווח על זה לרשויות בקנדה יבטלו לי את התקציבים, האם אני צריך לדווח על זה.

תשובה:

בהחלט צריך להודיע, כי כן החוק שם בקנדה, ודינא דמלכותא דינא כמבואר בשו"ע בסי' שס"ט.

ואודות טענתך שאתה גר בישראל, ולא בקנדה. אין זה משנה את הדין ואסור לך לקחת מהם כסף שלא כדין.

יצחק ב. ואלחנן רזנק-יצחק ב.