שאל רכב והמנוע נשרף תוך כדי נסיעה

שלום,
השאלנו את הרכב שלנו לחבר למספר ימים עבור עבודה שהוא ביקש לקבל ונזקק לרכב לשם כך. אנחנו שהינו בחו"ל באותם ימים. החבר נסע יום אחד ברכב (מהמרכז לירושלים וחזרה) ובמהלך נסיעה דומה ביום השני, לטענתו נדלקה נורה ברכב, הוא המשיך לנסוע מספר שניות ואז נדלקו אורות נוספים והרכב נתקע. מברור במוסך התברר כי המנוע נשרף כליל ויש להחליפו בעלות של כמה אלפי שקלים. חשבנו לבקש מהחבר את עלות המנוע עצמו ואנחנו הסכמנו לשלם עבור העבודה והטיפול.
האם נכון הדבר? האם החבר צריך לשלם את הנזק?
תודה,

תשובה:

שלום רב,

אני מתנצל על האיחור במתן התשובה,

באופן כללי, שואל אינו חייב על נזק שקרה כתוצאה ישירה משימוש תקין. במקרה זה, יש לדעת כמה הוא נסע לאחר שהופיעה נורה אדומה והאם הייתה לו אפשרות לעצור מיד. וכן, אם היו רמזים נוספים אחרים שיש בעיה במנוע. על פי הלכה, אם אינכם מאמינים לו, אתם יכולים לדרוש ממנו להישבע על כך שגירסתו אמיתית, או להתפשר.

מקורות:

עיין שו"ע חו"מ סי' שמ.