מוזיקה בבית בשנת אבל

האמא אבלה על אבא שלה, ובני הבית רוצים לשמוע מוזיקה. האם יש בכוחה לאסור על כולם? (ודאי שמצד כיבוד הורים אנחנו מחוייבים להישמע לה)

תשובה:

שלום רב

ודאי מוטלת עליכם החובה לדאוג שאמא תוכל לקיים את מצות האבלות כדין, כך שלא הבנתי את השאלה. הנדון מתחיל כאשר אתה בעל הבית והיא מתארחת אצלך שאז צריך להגיע לנושא של כיבוד הורים [שלא הבנתי למה הוא בסוגריים…], אבל כאן היא בעלת הבית, ובודאי היא זכאית לקיים שם מצוותיה באין מפריע. תשמעו את המוזיקה בחדר סגור בשקט או באוזניות.