אשתי פוחדת מהיריונות

אם אשתי פוחדת להכנס להריון ולא מסכימה להשתמש באמצעי מניעה האם מותר לבוא עליה שלא כדרך העולם ועם אמצעי מניעה?

תשובה:

שלום רב,

ביאה שלא כדרכה לדעת השו"ע זה איסור גמור (ראה אבה"ע סי' כג) ולדעת הרמ"א באקראי מותר. אולם בסיטואציה שלך אני לא בטוח כלל שמותר. ראה שו"ת אגרות משה (אבה"ע ח"א סי' סג) במה שביאר את שיטת ר"י והרמ"א. לכן במקרה שלך, אתם צריכים ללכת לטיפול מתאים כדי שתגיעו להסכמה או על היריון מוסכם או על אמצעי מניעה מוסכם המותר עפ"י ההלכה. אבל האופציה שאתה מציע כאן, היא אסורה.