האם אני צריכה גט לחומרא אפילו שהייתי גם עם אחרים

הייתי נשואה 10 שנים והתרגשתי לאחר שהתגרשתי קיימתי יחסי אישות עם גבר אחר ולאחר מכן חזרתי לגרוש שלי לסירוגין הייתה גם תקופה שגרנו ביחד אבל הוא לא היה אמין והיו לו קשרים מהצד. ככה נפרדנו וחזרנו במשך ארבע שנים כאשר היו תקופות שגם אני וגם הוא היינו בקשרים אחרים האם אני צריכה גט לחומרא?

תשובה:

שלום רב,

למרות הכל (שהיית גם עם אחרים) אני חושב שכדאי וצריך לעשות גט לחומרא. היית גרה איתו תקופה ארוכה וזה מצריך גט לחומרא גם במצב שלכם.

מקורות:

ראה שו"ע אבה"ע סי' קמט סעי' א' ב', ובבית שמואל שאפילו אם אין עדי יחוד אם חיו ביחד כאיש ואשה יש אומרים שהן הן עדי ייחוד. ובפתחי תשובה שם הביא מחלוקת אם גם באופן שעבור על איסור נדה גם אומרים אין אדם עושה בעילתו בעילת זנות. וראה ברא"ש סוף פרק ב' בכתובות שם יש ראיה שסברא זו קיימת אפילו באופן שע"י הביאה הוא עובר עבירה דאורייתא.