תה טיבטי ליולדת בשבת

יולדת ז"א אחרי שילדה בשלושה ימים הראשונים, האם מותר לה בשבת להכין תה טיבטי ולשתותו (שבד"כ מיועד לשחרר עצירות) כדי להקל עליה ביציאות (בגלל רגישות האיזור לאחר הלידה והתפירות)?

תשובה:

מצד חשש איסור רפואה יש להתיר, כיון שדינה כחולה שאין בה איסור של שחיקת סממנים, אבל יש להזהר מבישול, אינני מכיר את התה הזה אבל אני מניח שניתן להכין ממנו תמצית לפני שבת כמנו בכל תה רגיל, וכך לא מגיעים לחשש בישול חלילה. אם משום מה לא ניתן לעשות ממנו תמצית עדיף להמנע, אף שהמיקל להכין תה בכלי שלישי בעיקר לספרדים יש לו על מי לסמוך בשעת הדחק ממש, ראה כאן. והטוב ביותר, לעשות אותו פושר שאין יד סולדת בו… מי אמר שהרפואה שלו דורשת שירתח…

מזל טוב ורוב נחת.