עבודה של גבר בחנות של נשים

האם לפי ההלכה מותר לגבר יהודי לעבוד באחד מהמקומות האלה?
1, חנות לבני נשים
2, עיצוב שיער
3, איפור
4, קוסמטיקה
אם כן אז באיזה תפקידים במקומות האלה?

תשובה:

שלום רב,

כל המקומות הללו הן בקומות שי שם רק נשים הבאות לקנות. וברור שאין זה ראוי לגבר שיעבוד במקומות אלו. ומן הסתם אם בעבודתו במקום כזה הוא עלול לבוא לידי הרהור בודאי שזה איסור גמור.

חז"ל אומרים שרווק לא ילמד ילדים קטנים משום האמהות מביאות אותם לתלמוד תורה. כל שכן במקומות אלו שבאות רק נשים שודאי אסור לעבוד מולם גם במקום שאין חשש ייחוד. וראה עוד בשו"ת שבט הלוי ח"ה סי' רו.