האם מותר לשים צמר גפן בפה בשבת?

שלום כבוד הרב יש לי שאלה
עשיתי עקירה ואני צריך לשים צמר גפן באיזור שהיתה עקירה האם ביום שבת מותר לשים כי זה עושה לי כאבים וגם זה מוציא דבר ואני מפחד לשים אוכל באיזור הזה בפה שיש לי תפרים באיזור שעקרו לי את השן ואני מפחד ללעוס על התפרים אוכל האם זה מותר?

תשובה:

שלום רב

צמר גפן יבש מותר לשים בפה, אבל אני לא יודע אם יעזור… לח אסור משום סחיטה. כמו כן אסור לעשות פתילה מהצמר גפן אלא רק לקחת חתיכה ולשים בפה, ויש לתולשו לפני שבת.

אני הייתי מציע יותר להניח שם גזה יבשה.

רפואה שלמה.

מקורות:

שמירת שבת כהלכתה פרק לד סעי' ח, ט.

הצטרף לדיון

6 תגובות

  1. בסדר תודה רבה כבוד הרב
    והאם מותר לקחת תחבושת ולקפל אותה לריבוע ולשים אותה באיזור התפרים?
    עם הזמן התחבושת נספגת בפה וכל ביס שאני אוכל או כל סגירה סוחטת מן הצמר גפן את המים בפה
    וגם אני צריך לגרגר את הפה במי מלח האם זה מותר ביום שבת?
    והאם זה מותר בזמן שיש לי תחבושת בפה שתספג כי זה חשוב לטיפול

  2. ועוד שאלה כבוד הרב אם יש לי התקלפות ואובש ביידיים האם מותר לשים ביום שבת משחה על היידים ולשים כפפות?
    ועוד שאלה כבוד הרב אם אני שמתי משחה בידיים ושמתי כפות ואז אחר כך המשחה נתפסה בכפפת ועכשיו אני רוצה לשים את הכפפות שיש להם עוד ריכוז מסויים של המשפחה שהתייבשה האם מותר לשים אתזה ביידיים ביודעין שאני רוצה שהכפפות יעזרו לידיים עם המשחה ביום שבת