סידור פיאות הזקן

שלום.

לפני מה ששאלתי כאן לפני כמה חודשים, הבנתי שבצדדי הזקן, דהיינו פיאות הזקן, צריך להשאיר עד אחרי העצם.

שאלתי היא: את מה שמשאירים עד סוף העצם, האם מותר לספר שלא יהיה בולט, כי זה מה שראיתי תמיד אצל כולם שהוא מאוד ישר, גם אנוכי וגם אופקי, דהיינו שהוא כזה צמוד.

אני מקווה שהבנתם מה אני שואל ומתכוון.

תודה רבה.

תשובה:

שלום רב

שיעור הפיאות שצריך להשאיר הוא כדי לכוף שערה לראשה. זה בערך חצי ס”מ.

מקורות:

ראה כאן הרחבה רבה בכל הענין.

הצטרף לדיון

6 תגובות

  1. התכוונתי לשאול, האם מותר לעשות אותו יותר דק, מבחינת עובי?

    הבנתי שהאורך צריך להיות עד סוף העצם, דהיינו בערך עד סוף הנקב.

    והרוחב לא פחות מחצי ס"מ.

    האם זה נכון?

    2. ומה לגבי העובי של הפיאות זקן, האם מותר לעשות אותו ישר גם את מה שמשאירים? אני מתכוון האם מותר את מה שמשאירים לעבור עליו מלמעלה ולעשות אותו ישר? כי ראיתי המון אנשים שזה אצלם ממש שכבה אחידה, ולכן שאלתי האם מותר לעשות את זה?

    איני יודע איך לשלוח לכם תמונה להסביר, לכן השתדלתי לשאול כך, אולי אצליח לשלוח תמונה.

    תודה רבה.

  2. חלילה. אסור להוריד שום שערה בגובה שלפני העצם, כל הרוחב חייב להיות קיים, החצי ס"מ כתבנו על אורך השערות. את שאלתך השניה לא הבנתי.

  3. תודה רבה על התשובה.

    אני מתכוון, שראיתי אצל הרבה אנשים, שהפאות הזקן, לא רק בסוף למטה, איפה שאחר העצם הוא ישר, גם עצם כל הפיאה היא ישרה וזה כמו זקן מסודר. השאלה שלי היא, איך הם עושים את זה, והאם זה נכון שזה ע"י שמותר גם את הפיאה עצמה לעשות מלמעלה קצת שיהיה לא בולט, או שזה רק נראה לי?

    יש כאן לינק לעמוד שמדבר, אולי תצליחו להבין מה אני מתכוון:

    http://www.faith.co.il/%D7%91%D7%9C-%D7%AA%D7%A7%D7%99%D7%A3-%D7%92%D7%99%D7%9C%D7%95%D7%97-%D7%95%D7%AA%D7%A1%D7%A4%D7%95%D7%A8%D7%AA/

    בתמונות רואים את הפיאות זקן, אך יותר טוב, ואני מאוד מקווה שאתם יכולים להיכנס גם לעמוד הזה:

    https://grooming.wahl.com/sites/default/files/TrimTips.jpg

    ואני מתכוון שבתמונה הזאת, בצד ימין, רואים שהפיאות הזקן הוא כמו כל האורך של השערות, דהיינו שזה כמו שיש שיער קצר, ואני שואל האם זה מותר לעשות? כי ראיתי הרבה וכמעט כולם שכך הם עושים.

    אני מאוד מקווה שעכשיו אני יותר מובן.

    תודה רבה על כל הזמן שאתם מקדישים לי.

  4. התמונה השניה?

    והשאלה בה"א הידיעה היא, איך עושים את זה, זאת אומרת, אם למשל למישהו זה יותר ארוך, אז מותר לו לקצר ולספר את זה עד שיהיה אורך חצי ס"מ?

    2. שאלה נוספת ואני מקווה אחרונה: לגבי זה שצריך להיות עד בערך סוף הנקב שבאוזן, האם הכוונה שצריך להיות עד אחרי העצם, דהיינו למטה מהעצם, היכן שהעצם מסתיים ורק היכן שאין את העצם? או הכוונה שמותר גם על העצם וצריך שיהיה על העצם ולא יותר למעלה ממנו?

    תודה רבה.

  5. לא הבנתי את השאלה הראשונה. ברור שאם השערות ארוכות יותר מותרת לקצוץ עד שיהיה אורכן חצי ס"מ.
    עד סוף העצם, זה בערך כנגד נקב האוזן.