מצא מגנט ועליו 2 ₪

שאלה:

מצא ברחוב מגנט ומוצמד בו שקלים ונראה שנפל מהמאבד האם נחשב סימן לחייבו בהשבת אבדה.

תשובה:

בנמוק"י מובא בסמ"ע סי' סה סק"כז ששטרות שנמצאו שייחשב מנין סימן זה דוקא בכרוכים חזק שלא יתכן שיתפרדו ואם לא כך אינו נחשב המנין כסימן. ולכן בשאלה זו יש לחלק אם המגנט חזק הרי הוא סימן מנין כמו שטרות כרוכים חזק ואם אין המגנט חזק  שיתכן והשקלים יפלו ממנו אינו נחשב לסימן מנין ואף לא סימן שהיו לו בכיסו שני דברים מגנט ושקלים שהרי יתכן שיפרדו ולא ימצאם אחד  וא"צ להשיב.

ר' יצחק שובקס ור' יצחק מרקובסקי