טיפול רפואי בהורים – הכאה / רחיצה

שלום
אני מטפל באבי חולה ומונשם וכחלק מהטיפולים
אני צריך לקלח אותו, לבדוק מקומות פרטיים שלו, וכו
וחוץ מזה אני כל יום מכה אותו בחזהו בהוראה רפואית לשחרר ליחה מן הריאות, אני משער שמה שנמצא בקטגוריא רפואית מותר לי?
ועוד שכדי להנעים את המצב הלא נעים הזה של דפיקות לאבי מורי, אני שר ומתופף בקצב על חזהו,
ויוצא שחלק מן המכות הם לא לצורך רפואי אלא כי צריך חזק כשהכף יד עגולה ויוצא לפעמים דפיקות חלשות יותר בכף יד ישרה , האם זה בעייתי?
תודה.

תשובה:

לכתחילה היה עדיף שאדם אחר ירחץ אותו, אבל אם אין ברירה יש להקל, ראה כאן.

בנוגע להכאה, כיון שמדובר בצורך רפואי ואין כאן חבלה והוצאת דם – מותר. ראה כאן את פרטי דין זה.