האם מותר לי להכניס ילד שלישי לחדר במלון

האם מותר לשלם עבור 2 ילדים בחדר הורים בבית מלון , להכניס 3 .?
מדובר בלינה בלבד וילד נוסף מכפיל את המחיר בגלל הצורך בחדר נוסף.

תשובה:

שלום רב,

בודאי שאסור. בעלי בתי המלון מקפידים על כך, ויש להם תנאים שעל פיהם את מתחמרים את המחירים שהם נוקבים. לא ניתן לעשות כך בטענה שאין להם עלות נוספת.

הצטרף לדיון

4 תגובות

  1. באופן עקרוני המקור הטוב ביותר הוא הפסוק בעשרת הדברות: לא תגנוב או לא תגזול… אבל אני אסביר:
    בית מלון הוא גוף פרטי שבעליו יכולים לדרוש איזה מחיר שהם רוצים, איזה תנאים שהם רוצים, וכו'. לכן כל מי שבא למלון מתחייב לשמור על התנאים שבעלי המלון קבעו, אחרת הוא גזלן, לא על הפרט הקטן של התנאי שהפר, אלא על העיסקה הכוללת, הוא רימה את בעלי המלון ובמקום לשם 1000 ש"ח שילם 800. זה בדיוק כמו לתת להם שטר אחת מזוייף… יש דברים שניתן להניח שלא איכפת להם. אבל יש דברים שהם במהות של התמחור ולכן ודאי איכפת להם ומקפידים על כך. אם בעלך סבור שהם לא מקפידים על כך, הוא יכול לשאול בקבלה או להפנות בשאלה בהנהלה. אבל ודאי שלא ניתן לקבוע עובדות בשטח, ולהשאר נקי כפיים..
    חופשה כשרה ונעימה!

  2. איך המלון ניזוק עם ילד אחד ישן לילה אחד על הרצפה במלון . ארוחות אני מבין ביותר.
    לצורך העניין גם אני משכיר יחידה דיור ואין לי בעיה שיבואו אליה גם 40 איש. מה אני מפסיד מזה. מקלחת בשקל?

  3. זה לא משנה אם מפסיד או לא השר שהמלון גובים זה לפי מספר אורחים, ולא רק לפי חדרים, ולכן כל הכנסת ילד נוסף מחייב בתשלום. והעובר על זה עובר באיסור גזל.