ברכת הריח – שמן טיפולי

שלום וברכה!
לעניין ברכת הריח א) ישנם שמנים בבקבוקונים שקניתי בשביל טיפול למשל שמן מנטה למרוח על המצח להזרים את הדם וכדו'
ועכשיו רצוני ליטלו אך ורק בשביל ריח האם דומה למה שמביא המשנ"ב סי' ריז מהפמ"ג שבעשוי לסילוק אפי' נוטלו לשם ריח
לא מועיל עכ"פ כשעדיין עומד לסילוק (כפי שמשמע שם בבה"ל
שכותב להמתיק בסברא) ?
2) ישנו משאף שהרבה קונים אותו בשביל לפתוח את האף ועשוי משמנים ממש ( יש עיקר ) אבל גם נהנים מאוד מהריח
ונראה שזה גם חלק מסיבת ההרחה האם לברך ?
תודה

תשובה:

שלום רב

  1. נראה שכיון שעיקרו לרפואה והריח הוא בדרך אגב אין מברכים עליו, ראה ערוך השלחן סי' ריז סעי' ה בסופו,לענין סבון שעיקר תכליתו לנקיון אך הוא נעשה עם ריח טוב.
  2. נראה שגם כאן עיקרו לרפואה והריח בא בדרך אגב. כמובן שאם עיקר הענין הוא הריח הדין משתנה ויש לברך.