מועד קיום אזכרה שנה ראשונה

אבי ז"ל נפטר בתאריך ה' בשבט תשע"ו (יום שישי כשעה טרם כניסת השבת) ונקבר ביום ראשון בתאריך ז' בשבט תשע"ו. מתי יש לקיים את האזכרה של השנה הראשונה ולעלות לקבר- ביום הקבורה או ביום הפטירה? האם בשל העובדה כי היתה זו שנה מעוברת האזכרה תהיה לאחר 13 חודשים? תודה מקרב לב

תשובה:

שלום רב

כאשר יש הפסק של שלושה ימים בין הפטירה לקבורה קובעים את יום השנה הראשון לפי הקבורה כפי שכתבנו כאן. אבל אצלכם היו רק יומיים. גם בשנה מעוברת עיקר העלייה לקבר הוא ב12 חודש אלא שיש להדר ולעלות גם ב13 חודש, כך נהגו גם הספרדים ראה רב פעלים ח"ד סי' מא, ובפרט האשכנזים.