טקסי הפרשת חלה – הבטחות לישועות…

האם באמת יש חשיבות לכל הטקסים שיש בשנים האחרונות ע"י רבניות. הייתי השבוע ולא התחברתי , הרגשתי שזה ערב הוואי עם שירים וריקודים והרבנית מזמינה בנות שמה מעליהן טלית ומברכת שיתחתנו ומביטחה שזה יקרה. לוקחת בנות שאין להן פרי בטן מברכת ומבטיחה שילדו, אחר כך עושה הפרשת חלה ומבטיחה שכל הישועות . זה לא קצת מוגזם , האם יש לה מקור? או שזה מודה חדשה וצריך להגיד את האמת. תודה וסליחנ על השאלה

תשובה:

שלום רב

האירוע שאת מציינת נשמע מאוד לא אינטלגנטי… הפרשת חלה היא מצוה חשובה עד למאוד, והיא אחת המצוות שנמסרו לאשה והיא נבחנת בהן, כמו כן אמת הדבר זמן קיום מצוה הוא זמן מסוגל לתפילה, אבל מכאן ועד הבטחות טליתות [??] וכו', זה מגוחך. צריך להתפלל ולהרבות במצוות, בלי הרבה רעש וצרמוניה, ולבטוח בקב"ה ולהאמין בישועתו בעז"ה.

יש הרבה ערבי הפרשת חלה הנעשים בצורה רצינית, עם שמחה אמיתית ומרוממת, דברי תורה וחיזוק, ללא מיסטיקה חסרת מעצורים..

שיתקבלו התפילות.