ילד בן 9 ללמוד מוזיקה מאישה

שלום וברכה.

האם מותר לילד בן 9 ללמוד גיטרה ממטפלת אשה?

המטפלת צריכה להשתמש עם קולה בניגון (קול באשה) וגם להדריך הילד איך לאחוז בדיוק הגיטרה (נגיעה).

הכל מסודר עם בני ני״ו ברוך השם, רק הוא צריך להוציא הכשרונות שלו כדי להצליח (בהמלצת מומחים בחינוך).

חשוב לציין כי בני הולך להמטפלת כבר שנה ללימוד אמנות art.

ואנו מאוד מדקדקים שלא יהיה שאלות מבחינת הלכוד יחוד. אבל בלימוד מוזיקה יש עוד שאלות כנז׳.

יעקב

תשובה:

שלום רב,

אני לא רואה אפשרות שבגיל כזה יהיה מותר לשלוח אותו ללמוד נגינה אצל אישה. אני מניח שישנם גם מורים גברים שיכולים לעשות זאת ולסייע לו לנצל את כשרונותיו הברוכים.

בשו”ת ציץ אליעזר (חלק יד סימן צז) דן בענין אם מותר לאישה ללמד בנים מעל גיל 9 בבתי ספר לימודי חול, והשיב, למרות שמדובר באופן שאין חשש איסור ייחוד, מכל מקום יש לאסור משום איסור הסתכלות באשה. בנוסף ראה גם בספר הליכות בת ישראל פרק ז’ סעיף כ”ג, ובשו”ת משנה הלכות (ח”ו סי’ רכה) שדן ג”כ בשאלה זו, וכתב לאסור מג’ טעמים, א. איסור ייחוד. ב. הסתכלות בנשים. ג. שמיעת קול אשה. ובשו"ת אגרות משה יו”ד ג’ סי’ עג בקושי רב הסכים להתיר בשעת דוחק גדול שאין אפשרות למצוא מורים גברים שתלמד אישה את הילדים. וכל זה בלימוד לימודי חול. ומה נאמר על לימוד מוזיקה עם שמיעת נגינה מפיה של אישה?!