הכל בידי שמים חוץ מצינים ופחים?? מה זה אומר?

שלום,
אני לא מרגישה טוב.
אני מצוננת וכואב לי הגרון ואתמול היה לי גם חום גבוה מאד והיו לי סחרחורות ממש..
ולא התפללתי אפילו תפילה אחת(!!!) כי לא הרגשתי טוב ממש..
ועכשיו אני חושבת שאולי זה היה מועיל לי להתפלל את שמו"ע עם ברכת רפאינו…
בכל מקרה, שמעתי על הפסוק :
"הכל בידי שמים חוץ מצינים ופחים"..
לא כזה הבנתי..
הווירוס הזה הוא לא בידי שמים?
כלומר זו אני אשימה שלא שמרתי על עצמי?
אבל זה רצון השם.
אני לא רציתי להיות חולה וגם התלבשתי כמה שיכולתי בצורה מתאימה למה שהיה בשבת.
אבל השתדלתי להיות עם סוודר ואפילו הייתי עם מעיל בשבת אבל עדיין היה לי קר..אז לא עשיתי השתדלות מספקת?
ממש מעניין אותי לדעת מה זה אומר הפסוק הזה..
כי תמיד כשמגיעה עונה חדשה בשנה אז אני רוצה לדעת איך להינצל מהשפעות ומהווירוסים שמסתובבים חופשי באוטובוס בדרך ללימודים שלי, ובבית שלי(שכולם משתעלים..)
ואני לא יודעת מה לעשות.
כי הפסוק הזה בעצם אומר לי שזה לא בידי שמים החולי הזה..(מהקור וכו..)
ואין אפשרות להינצל מזה.

תשובה:

שלום רב

כוונת חז"ל במשפט הזה היא רק שבנושא זה יש ענין של השתדלות יתירה, ומשום שהקדוש ברוך מסתתר במסווה של טבע, וכיון שעל פי כללי הטבע אדם שאינו נשמר על עצמו מצטנן, יש להקפיד על כך ביותר. בשונה ממחלות חמורות יותר, שאחר כל האינדיקציות של גורמי סיכון כאלו ואחרים, בסופו של דבר זה תוקף די בהפתעה… וכאן יד ה' הרבה יותר מוחשית. כמובן שמי שנהג כהלכה והתלבש כדרך כל הארץ, לפעמים הקב"ה מביא עליו צינון סתם בשביל כפרת עוונות, ואין עליו כל תביעה בענין זה….

יש להשתדל כן להתפלל ולעשות מה שצריך, גם אם זה כרוך במאמץ..

רפואה שלמה!

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. בס"ד
    שלום רב
    השאלה שלי היא כמה מאמץ צריך לעשות ? אם אני לא מרגישה טוב נפשית או פיזית אני חייבת להתפלל כרגיל ?
    חשבתי שנשים בכלל פטורות מתפילה מעיקר הדין .