לתרומות מתנות לאביונים לחץ כאן

אוכל שהיה בעגלת תינוק שישן שם

תינוק ישן בעגלה ומתחת לעגלה בסל היו מוצרי מזון. האם מותר לאכול אותם?

תשובה:

שלום רב,

יש שמקילים בתינוק יותר מבאדם מבוגר, ובפרט בסל העגלה – שהמאכלים אינם על הריצפה ואינם נמצאים תחת מיטה הראויה לתשמיש המיטה. ויותר יש להקל בכך בתינוק קטן ביותר שלא מקפידים על נטילת ידיו.

מקורות:

ראה שערים המצויינים בהלכה סי’ לג קו”א ס”ק ה, שו”ת לבוי מרדכי מהדו”ת יו”ד סי’ יט, שו”ת מנחת יצחק ח”ד סי’ קיז, ושו”ת אז נדברו ח”ז סי’ עב.

הצטרף לדיון

4 תגובות

  1. בס"ד
    שלום רב
    לא ברור לי מדוע אסור לאכול מזון ששהה בקרבת אדם ישן ?
    אם יש לי בחדרי בקבוקי תירוש שאני משתמשת לקידוש והבדלה , ואני ישנה בחדר זה , יש בעיה עם זה ?