מה עושים ביום השנה לפטירה?

שלום.
נפטר האבא ז"ל בתאריך 5.11.2015. כיצד יש לנהוג לגבי אזכרה? יום השנה? 13 חודש? מה עושים וכיצד?
האבא אשכנזי. אמא ספרדיה.

תשובה:

שלום רב

למעשה בשנה זו שהיא מעוברת מן הדין היה לעלות לקבר בכ"ג בתשרי [תאריך הפטירה היה בכ"ג חשון בשנה שעברה], אלא שמלבד זאת ראוי לעלות גם בכ"ג חשון שזה יוצא ביום חמישי הקרוב ה24 לחודש. אם לא עליתם ב12 חודש ודאי חובה לעלות לפחות עתה ביום חמישי הקרוב. על התפילות הנאמרות על הקבר ראה כאן. מלבד זאת יש ללמוד משניות ביום זה לעילוי נשמת הנפטר, לתת צדקה, להתפלל בשלוש התפילות לפני התיבה ולומר קדיש.

בשורות טובות ותמיד שמחות!