יין של היתר מכירה

שלום,

אם קיבלתי במתנה יין שרשום עליו 'היתר מכירה' ואני לא סומך על היתר זה. האם מותר לי להגיש בביתי יין זה לאורחים שלא מקפידים בכך וסומכים על ההיתר או שלא מקפידים על כשרות כלל?

תשובה:

שלום רב

לא. אין להגיש לאף אחד. כמו כן, יין כזה בהכרח אין לו כשרות מהודרת..

בהצלחה

הצטרף לדיון

4 תגובות

  1. זו מחלוקת ראשונים, וגם החזון איש שנקט להקל, כתב זאת רק על שעת הדחק, הפסד גדול וכדומה, ולא בבקבוק מזדמן שניתן במתנה. מלבד זאת אני יוצא מנקודת הנחה שעל בקבוק כזה אין הכשר מהודר, וממילא אני חושש גם ליין נסך, ערלה וכו'…

  2. יש הרבה יקבים שיש להם כל השנים כשרות מהודרת, ובשנת השמיטה הם סומכים על היתר מכירה (כמו למשל יקב שילה). ולכן אין נקודת הנחה זו נכונה באופן גורף. ולכן אם בטעות קנה כמה קרטונים יינות ואח"כ ראה ע"ז שהוא מהיתר מכירה – יכול לתת אותם או למכור אותם לאלו שכן סומכים ע"ז.