יחוד בטיפול פסיכולוגי

איש שצריך לקבל טיפול פסיכולוגי אצל פסיכולוגית שהחדר שלה ממוקם במבנה של האוניברסיטה במסדרון עם דלת שבדרך כלל לא נעולה וחלון שכל הנראה מסורג. באותו מסדרון יש משרד עם מזכירה ויש כיתות טיפול. הנוהג הוא שחדר הטיפול סגור אבל לא נעול ואחרים לא מפריעים במהלך הטיפול, אולם היו מקרים שבהם בטעות נפתחה הדלת.

האם לאור כל הנתונים הללו מותר לאיש לקבל טיפול אצל הפסיכולוגית?

תודה מראש,

תשובה:

שלום רב

אם אכן הנוהג הוא שלא נכנסים לחדר באמצע הטיפול זו בהחלט בעיה. מלבד זאת, מאוד לא מומלץ שגבר מטופל אצל אשה, בשונה משאר עניני רפואה [שגם שם זה לא רצוי], הפסיכולוגיה ענינה הרבה אמפטיה קירבה וכו', וזה עלול להביא להרבה מכשולים והרהורי עבירה, לכן גבר הולך לפסיכולוג גבר, גם כשאין בעיה של איסור יחוד.

רפואה שלמה ובהצלחה.